Radno Vreme

Ponedeljak - Petak
9:00 - 20:00
Subota
9:00 - 15:00

Gde se nalazimo?

Bulevar Evrope 23
(ugao Bulevara Evrope i Romanijske)
I sprat/galerija 21000 Novi Sad Srbija

Dijeta Intervita: Program ishrane za ceo život

Zdrava ihrana nutricionista

Intervita dijeta ima za cilj da održite optimalnu težinu tokom celog života i da prevenirate bolesti povezane sa prekomernom težinom i nezdravom ishranom.

To su svakako bolesti kardiovaskularnog sistema, dijabetes, insulinska rezistencija i druge.

Intervita program ishrane je dugoročni program upravljanja težinom koji je kreirao tim stručnjaka (nutricionista Novi Sad, kardiolozi Novi Sad, hrono nutricionisti) u Centru za gojaznost i poremećaje ishrane Intervita.

Program je osmišljen da vam pomogne da preoblikujete svoj životni stil usvajanjem novih zdravih navika i razbijanjem starih nezdravih. Cilj je napraviti jednostavne, prijatne promene koje će dovesti do zdrave težine koju možete održavati do kraja života.

 

U čemu je caka?

 

Svrha dijete Intervita je da vam pomogne da izgubite višak kilograma i pronađete zdrav način ishrane koji ćete lako i rado usvojiti za ceo život.

Fokusira se na promenu vaše dnevne rutine dodavanjem i razbijanjem navika koje mogu uticati na vašu težinu. Jednostavne navike, kao što reorganizacija unosa određenih namirnica, obedovanje za stolom, a ne ispred televizije i fizička aktivnost 30 minuta dnevno, mogu vam pomoći da izgubite težinu.

Dijeta Intervita je zasnovana na najnovijoj nauci o promeni ponašanja, koja će vam pomoći da pronađete svoju unutrašnju motivaciju da izgubite težinu, postavite ostvarive ciljeve i naučite da se nosite sa preprekama. U našoj ordinaciji, u proces promene životnih navika uključena je i psihološka podrška.

 

Zašto izabrati Intervita dijetu?

 

Ukoliko se prepoznajete u narednim tvrdnjama, onda ste na pravom mestu:

  • Želite da pratite program koji su razvili medicinski stručnjaci
  • Tražite dijetu koja odgovara vašim preferencijama u hrani
  • Želite stručnu strategiju kako da se rešite nezdravih životnih navika i da steknete zdrave
  • Želite da poboljšate svoje zdravlje, smanjite rizike po zdravlje i da se osećate odlično
  • Ne želite da eliminišete omiljenu hranu
  • Ne želite da brojite kalorije
  • Želite program kog se možete držati doživotno, bez muke
  • Već imate visok krvni pritisak, dijabetes, srčanu bolest, insulinsku rezistenciju?
  • U velikom ste riziku od nastanka bolesti povezanih sa gojaznošću

Važno je istaći da ordinacija Intervita ništa ne prepušta slučaju, tako da ćete pre izrade plana ishrane i ulaska u proces menjanja loših navika, biti testirani i pregledani od strane lekara specijalista. Ovo je posebno važno ako je fokus na mršavljenju.

Preko 10 hiljada pacijenata nam je do sada ukazalo poverenje. Njihova iskustva najbolje nas preporučuju.

Poslušajte našu pacijentkinju Ljiljanu, koja je zahvaljujući našem programu ishrane uspela da reši zdravstveni problem.

Kako to funkcioniše?

 

Dijeta Intervita je zvanični program za mršavljenje koji su razvili stručnjaci Intervite. Zasnovan je na istraživanju i kliničkom iskustvu.

To nije samo dijeta, već promena životnog stila. Mi ovoj temi pristupamo ozbiljno i razvili smo Centar za gojaznost i poremećaje ishrane.

Program se fokusira na ishranu ukusne zdrave hrane i povećanje fizičke aktivnosti. Naglašavamo da je najbolji način da zauvek sačuvate težinu – promena životnog stil i usvajanje novih navika u kojima uživate i kojih se možete držati.

Ovaj program je potpuno indivudualizovan, prilagođava se vašim potrebama, zdravstvenoj istoriji i željenom stilu ishrane.

Sam proces počinje pregledom i razgovorom. U zavisnosti od istorije bolesti, trenutnog stanja i procene rizika, pristupa se pregledima i analizama, a zatim nastupa nutricionista, koji kroji plan ishrane samo za vas.

U ceo proces mogu biti uključeni i stručnjaci iz oblasti fizikalne medicine i sporta, ukoliko želite podršku i u delu koji se tiče fizičke aktivnosti.

U prvoj fazi promene (nekoliko meseci), kontrole su učestalije, kako bismo pratili napredak, korigovali ishranu i navike, te pronašli najbolji način promene (važno je da vama prija), a kasnije se kontrole zakazuju na 3 i 6 meseci do godinu dana.

Program ishrane Intervita podrazumeva i redovna merenja i praćenja stanja pacijenta na InBody aparatu, koji nam daje detaljnu sliku odnosa masne mase i mišića, a sve u cilju očuvanja i jačanja mišića i eliminacije masnih naslaga.

 

Lekovi za mršavljenje

 

Centar za gojaznost i poremećaje ishrane Intervita je prvi u Srbiji i regionu koji kontrolisano i pod budnim okom stručnjaka u procesu mršavljenja primenjuje i farmakoterapiju.

Kod pacijenata za koje utvrdimo da je to neophodno, u terapiju uvodimo dva nova leka, koja su tek odnedanovno registrovana u Srbiji, ali su u medicinskoj praksi Evrope i Amerike pokazali izvanredne rezultate.

Naime, prema našem iskustvu, 20 do 30 procenata pacijenata sa problemom gojaznosti, imaju simptome preterane žudnje za slatkišima i opsesivne noćne gladi.

U takvim slučajevima pristupamo medikamentima koji se koriste svakodnevno u periodu od nekoliko meseci. Proces primene ovih lekova je strogo praćen od strane endokrinologa, kardiologa, nutricioniste i endokrinologa u našoj ordinaciji.

Jedan od lekova se primenje poput insulinske terapije (svakodnevno “bockanje”), a drugi je u vidu tableta koje se piju. Naši stručnjaci procenjuju da li je pacijentu potreban ovakav vid terapije i koji.

 

Dijeta Intervita ima dve faze

 

Reč je o životnom procesu. Možda zvuči zastrašujuće, ali zaista nije toliko strašno kada ste u pravim rukama. Dve faze izgledaju ovako:

 

Izgubiti kilograme

Ova faza je dizajnirana da ubrza gubitak težine. Očekivani mesečni gubitak je od 3 do 5 kg za u prve dve do tri nedelje.

U ovoj fazi fokus je na životnim navikama koje su povezane sa težinom.

Naučićete kako da dodate pet zdravih navika, prekinete pet nezdravih navika i usvojite još pet dodatnih zdravih navika.

Ova faza vam može pomoći da vidite brze rezultate, što je odličan psihološki podsticaj, i počnete da praktikujete važne navike koje ćete preneti u sledeću fazu dijete.

 

Zavoli svoj novi životni stil

Ova faza je doživotni pristup zdravlju. U ovoj fazi saznaćete više o izboru hrane, veličini porcija, planiranju menija, fizičkoj aktivnosti, vežbanju i pridržavanju zdravih navika.

I dalje je primetan gubitak težine od 1 do 2 kg nedeljno, dok ne postignete ciljanu težinu. Ova faza vam pomaže da trajno održite željenu težinu.

Fokusirajte se na izbor zdrave hrane i birajte stručnjake na svom putu promene životnog stila.

Bez jo-jo efekta, bez iscrpljujućih i komplikovanih dijeta.