Radno Vreme

Ponedeljak - Petak
9:00 - 20:00
Subota
9:00 - 15:00

Gde se nalazimo?

Bulevar Evrope 23
(ugao Bulevara Evrope i Romanijske)
I sprat/galerija 21000 Novi Sad Srbija

ultrazvuk-1

CENTAR ZA ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU

Specijalistička ordinacija „Intervita“ se posebno ponosi svojim Centrom za ultrazvučnu dijagnostiku u kojem radi više specijalista (najbolji kardiolog Novi Sad, endokrinolog, nutricionista, onkolog i dr.)  i gde možete obaviti apsolutno sve vrste ultrazvučnih snimanja koja se rade u svetu. Pored najčešćih, u koje spadaju ultrazvuk srca, abdomena, dojke ili ultrazvuk štitne žlezde, u „Interviti“ se rade i najkompleksnija ultrazvučna dijagnostika i snimanja koja postoje. 

 

U daljem tekstu će biti predstavljne sve vrste ultrazvučnih pregleda u našoj ordinaciji, a cene ultrazvuka se kreću od 1000 do 5000 dinara, u zavisnosti od regije koja se snima. Pogledajte detaljnije na stranici CENOVNIK

 

Ono po čemu smo posebni i specifični jeste to da se ultrazvučna snimanja kod nas rade zbog dobijanja adekvatnog kliničkog odgovora u vezi sa problemom i razjašnjenjem problema koje pacijent ima.

Mi ne radimo snimanja sa ciljem da naš pacijent dobije snimak i da je to jedini domet, kao i da bude pregledan od više specijalista koji će isključiti razne bolesti te na kraju pacijent neće dobiti informaciju od čega boluje a znaće od čega ne boluje.

 

Mi smo u službi da razjasnimo bolesti i da dođemo do rešenja i tegoba od kojih pacijent boluje. Zato i postoji naš INTERDISCIPLINARNI TIM sa kojim je naš Centar neraskidivo povezan.

 

Dakle, naš Centar raspolaže sa svim potrebnim uslovima za rad naših specijalista koji će istovremeno i izvršiti ultrazvučna snimanja i dati terapiju, pritom ne deleći pacijente na one koji se snimaju i one kojima je potrebna terapija. Ovim načinom podižemo kvalitet usluge za svakog pacijenta i istovremeno mu štedimo novac jer će posle urađenog ultrazvučnog pregleda dobiti i adekvatnu terapiju te neće morati da ide na dalje konsultacije ili preglede.

 

KAko smo prevenciju bolesti stavili na sam pijedestal naše ordinacije, znajte da smo vam obezbedili i prostor i najstručnije osoblje za terapiju vežbom i medicinski fitnes. Naše iskustvo je pokazalo izvanredne rezultate kod hroničnih bolesnika koji su bili na posebnom programu vežbanja – trening za srčane bolesnike i druge hronične pacijente. 

ultrazvuk novi sad

Ultrazvuk je potpuno bezbedna i bezbolna, brza i efikasna metoda kojom se pregledaju unutrašnji organi pomoću ultrazvučnog aparata i sonde i dobijaju podaci o njihovoj veličini, lokalizaciji i izgledu, kao i o eventualnom prisustvu patoloških promena.

Gotovo svaki organ ili struktura se može pregledati ultrazvučnim pregledom.

Ultrazvučna dijagnostika je takođe nezamenljiva u proceni stanja krvnih sudova i prokrvljenosti organa jer se savremenim metodama ultrazvučnog pregleda i doppler metoda tačno i precizno snimaju vaskulatura i protoci krvi.

Zašto je bitna ultrazvučna dijagnostika?

Ultrazvučna dijagnostika je u ovom trenutku nezaobilazni deo pregleda skoro svake medicinske grane, posebno internističkih i većeg dela hirurških grana i ona je „produžena ruka” pregleda svakog kliničkog lekara.

 

Ultrazvučnom dijagnostikom se dobijaju mnogo detaljnije informacije o stanju nekog sistema, organa ili strukure koje običnim pregledom ne mogu da se utvrde ili se dokazuje sumnja na neko stanje do kojeg smo došli pregledom.

 

Ultrazvučna dijagnostika je takođe jako bitna i u onoj fazi kada simptomi bolesti nisu vidljivi u takozvanoj ranoj fazi kada pacijent nema tegoba. Tako da se na ovaj način mogu otkriti mnoga stanja i bolesti u najranijoj fazi i time blagovremeno lečiti bolesti.

Međutim, ono po čemu smo posebni i specifični jeste to da se ultrazvučna snimanja kod nas rade zbog dobijanja adekvatnog kliničkog odgovora u vezi sa problemom i razjašnjenjem problema koje pacijent ima.

Takođe, ultrazvučna dijagnostika je jedna od dijagnostičkih procedura u lečenju simptoma menopauze, ili drugih stanja koja može da izazove hormonski disbalans

ultrazvuk abdomena
doktor za srce

Znaci (simptomi, stanja) koji upućuju na to da treba uraditi ultrazvučni pregled

Ultrazvučne preglede možemo da radimo skoro kod svakog stanja i bolesti a posebno ističemo:

 

Kod tegoba u stomaku i karlici, kod problema sa krvnim sudovima, bolovima u grudima, srčanih problema, problema sa disanjem, tegoba u vratu i štitnoj žlezdi, problema sa glavoboljama, problema i bolova sa ekstremitetima, problema i bolova sa mišićno-koštanim sistemom, bubrezi bolproblema sa mokrenjem, sa testisima i dojkama.

Ultrazvučna dijagnostika, pored ostalog, veliku ulogu ima u ranoj dijagnostici različitih oblika karcinoma, a više o tome pročitajte na stranici onkolog Novi Sad

Posebnu važnost ima prevencija, tj. preventivni pregledi organa i sistema dok bolest ne daje nikakve simptome i tegobe.

Ultrazvuk abdomena

Ultrazvuk abdomena sa ili bez ultrazvuka digestivnog sistema se izvodi kada pacijent ima tegobe u stomaku, preventivno, ili je potrebno dobiti informacije o veličini i strukturi organa stomaka: jetre, slezine, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva, bubrega i nadbubrežnih žlezda, trbušne aorte, mokraćne bešike i prostate.

 

Nezdrav životni stil koji podrazumeva lošu ishranu i manjak fizičke aktivnosati uslovio je da pune ruke posla poslednjih decenija ima upravo endokrinolog Novi Sad ipak nema mnogo ordinacija koje pružaju sveobuhvatnu uslugu – od postavljanja dijagnoze, najzahtevnijih ultrazvučnih snimanja do lečenja, izlečenja, a potom i prevencije za nastanak novih problema. Intervita je upravo takvo mesto, 

 

Ultrazvuk abdomena u određenoj meri pokazuje i strukturu digestivnog trakta: želuca, crvuljka, delova tankog i debelog creva.

 

Ultrazvučnim pregledom se mogu videti i stanja mekih tkiva abdomena kao i zida abdomena te postojanje trbušnih kila.

 

Priprema za ultrazvučni pregled stomaka je veoma važna za kvalitet pregleda.

Potrebno je da pacijent 4 do 6 sati pre pregleda ne jede, a dva dana pre ultrazvučnog pregleda poželjno je ne uzimati hranu koja stvara gasove i nadima.

 

U hitnim slučajevima, ultrazvuk stomaka se izvodi bez ikakve pripreme.

Za pregled mokraćne bešike i prostate potrebno je adekvatno ispuniti mokraćnu bešiku, popiti oko litar do litar i po tečnosti 1.5-2 h pre pregleda i ne mokriti.

Kardiolog Novi Sad

Centar za ultrazvučnu dijagnostiku radi sledeće vrste ultrazvučnih pregleda:

Bez obzira na to da li vam je ultrazvučnu dijagnostiku tražio lekar ordinacije Intervita ili ste na istu poslati od strane lekara van naše ordinacije, u našem Centru za ultrazvučnu dijagnostiku možete obaviti sve preglede ultrazvukom, uz stručno mišljenje i izveštaj lekara.

 

Ultrazvuk abdomena podrazumeva

 • Ultrazvučni pregled abdomena sa pregledom creva
 • Ultrazvučni pregled abdomena sa pregledom trbušnog zida i pregledom hernija
 • Ultrazvučni pregled abdomena sa pregledom ingvinuma
 • Ultrazvučni pregled abdomena sa pregledom krvnih sudova abdomena i doppler pregledom sliva vene porte

Ultrazvučni pregled urotrakta

 • Ultrazvučni pregled urotrakta sa pregledom skrotuma i testisa
 • Pregled skrotuma i testisa

Ultrazvučni pregled vrata

 • Ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata
 • Ultrazvučni pregled štitaste žlezde
 • Dupplex pregled krvnih sudova
 • Karotidnih arterija
 • Karotidnih i ekstrakranijalnog dela vertebralnih arterija
 • Karotidnih i ekstra i intrakranijonog dela vertebrobazilarnog sliva
 • Transkranijalni dopler – TCD
 • Karotidnih i ekstra i intrakranijonog dela vertebrobazilarnog sliva i transkranijalni doppler TCD
 • Pregled krvnih sudova gornjih ekstremiteta
 • Pregled arterija gornjih ekstremiteta
 • Pregled vena gornjih ekstremiteta
 • Pregled krvnih sudova gornjih ekstremiteta sa karotidnim i vertebralnim arterijama sa funkcionalnim testovima
 • Neinvazivno ispitivane mikrocirkulacije šaka i stopala
 • Doppler ultrasonografija aorte i njenih grana
 • Dopller ultrasonografija vena donjih ekstremiteta
 • Dopller ultrasonografija vena i arterija donjih ekstremiteta
 • Doppler ultrasonografija arterija donjih ekstermiteta
 • Vaskularni pregled bilo koje vrste
 • Doppler ultrasonografija renalnih arterija
 • Doppler ultrasonografija intrarenalnih krvnih sudova
 • Doppler ultrasonografija intrarenalnih i doppler renalnih arterija
 • Vaskularna punkcija uz kontrolu ultrazvukom i ciljane biopsije uz ultrazvučnu kontrolu

Ultrazvuk dojke

 • Ultrazvučni pregled dojki sa pregledom pazuha

Ultrazvučni pregled pluća i pleure

Vrlo značajan dijagnostički metod u otkrivanju brojnih stanja i bolesti pluća.

 

 

Ultrazvuk štitne žlezde i pregled drugih mekih tkiva

Zahvaljujući najsavremenijim ultrazvučnim aparatima uspešno sprovodimo dijagnostičke i kontrolne preglede svih vrsta mekih tkiva i organa bez obzira na lokalitet. Jedan od najčešćih pregleda ove vrste je ultrazvuk štitne žlezde, ali tu su i druga meka tkiva. Kod nas možete pregledati sve, bez obzira na organ i mesto mekog tkiva. 
 

Ultrazvučni pregled mišićno-koštanog i zglobnog sistema

 • Ultrazvučni pregled mišića, zglobova, ligamenata i tetiva, kao i intervencije pod ultrazvučnom kontrolom

Ehokardiografija srca – Ultrazvuk srca

Ultrazvuk srca je jedna od osnovnih procedura na kardiološkom pregledu. Sve o dijagnostikovanju, lečenju i prevenciji kardioloških bolesti naći ćete na stranici kardiolog Novi Sad.

 

Ultrazvuk srca u Interviti: 

 • Ekspertska ehokardiografija
 • Ehokardiografija sa funkcionalnim testovima 

 U našoj ordinaciji su vam na raspolaganju najbolji kardiolozi u Novom Sadu, sa decenijskim iskustvom. Njima je na raspolaganju naš Centar za ultrazvučnu dijagnostiku, jedan od najboljih u regionu, opremljen najsavremenijom opremom u kom se vrše sve vrste ultrazvučnih pregleda. 

 

Sve to umnogome olakšava rad našim lekarima, koji su posvećeni efikasnom lečenju i izlečenju zdravstvenih problema.

 

Većina ultrazvučnih pregleda se radi uz učešće ili konsultaciju više specijalista vodeće oblasti čija je patologija dominantna.k ab

INTERDISCIPLINARNI TIM

Interdisciplinarni tim je apsolutna novina u pristupu radu sa bolesnicima koji dolaze kod nas. Apsolutna je novina i u našoj zemlji gde grupa potrebnih specijalista raznih oblasti rešava probleme pacijenata. Naš ekspertski tim iz „Intervite“ nudi našim pacijentima mogućnost da reše zdravstvene probleme na sasvim drugačiji i efikasniji način: o pacijentu koji ima puno zdravstvenih problema brinuće grupa specijalista koja će ga razmatrati, pregledati i uraditi neophodnu dijagnostiku tako da dobije najbolje moguće zbrinjavanje.

 

Prednosti navedenog sistema jesu da on neće samo saznati „od čega ne boluje“ već će dobiti predlog, rešenje i adekvatnu terapiju. Istovremeno pacijent se neće ekonomski iscrpljivati tj. neće ići na nepotrebne preglede radi pregleda, već ciljano uz razmatranje svih neophodnih specijalističkih grana. Pacijenta vodi specijalista čija je bolest vodeća, te i on brine o njemu.

 

U „Interviti“ se interdisciplinarni tim sastaje dva puta nedeljno, razmatra i rešava složene pacijente i pacijenti su prepoznali njegov značaj i efikasnost: što znači, za manje ekonomske izdatke, dobija se kvalitetnija usluga.

Jer mi imamo vremena za vas!